Skip to main content

Dania

Oferta zawiera jedną zupę, trzy dania główne, jedno danie nocne, siedem przystawek do wyboru, jeden deser serwowany, dodatki typu ogórki, pomidory, pikle itp. , napoje cola, fanta, sprite, oranżada, woda itp., „słodki stół” – ciasta, desery, słodycze, bufet herbaciano-kawowy, chlebek powitalny, apartament dla nowożeńców.

Zupy mięsne/ rybne:

  1. Rosół z pięciu mięs z makaronem i marchewką
  2. Flaki po warszawsku
  3. Zupa ogórkowa na cielęcinie
  4. Ukraińska Solianka
  5. Zupa gulaszowa
  6. Żurek na wędzonce
  7. Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym
  8. Krem z białych warzyw z chipsem z boczku
  9. Zupa chrzanowa z klopsikami z białej kiełbasy
  10. Grochówka
  11. Krem ze szparagów na bulionie drobiowym (połowa maja- połowa lipca) z grzankami
  12. Barszcz ukraiński
  13. Zupa brokułowa z kurczakiem

Zupy wegetariańskie:

  1. Krem z zielonego groszku z grzankami
  2. „Flaczki” z boczniaków
  3. Krem z pomidorów z mozzarellą i pesto
  4. Krem z dyni z imbirem i jabłkiem
  5. Zupa z leśnych grzybów
  6. Krem z kalafiora z serem pleśniowym i słonecznikiem
  7. Krem z brokułów i szpinaku z ricottą
  8. Krem z pieczarek z chipsami z jarmużu
  9. Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem
  10. Chłodnik litewski z botwiny

Dania główne:

 

Mięsa:

  1. Grillowana pierś z kurczaka z pomidorem, pesto i mozzarellą
  2. Udo z kaczki w sosie wiśniowym
  3. Pulpety  w sosie koperkowym
  4. Pieczona karkowka w ziołach szpikowana czosnkiem
  5. Schab faszerowany śliwkami
  6. Schab faszerowany leśnymi grzybami
  7. Golonka pieczona w piwie z warzywami
  8. Szaszłyk mięsny z warzywami
  9. Pieczeń z indyka z morelami
  10. Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
  11. Poledwiczka wieprzowa w sosie z zielonym pieprzem
  12. Kotlet schabowy
  13. Pieczona roladka z kurczaka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
  14. Kotlet de volaille
  15. Grillowana karkowka z masłem ziołowo-czosnkowym
  16. Kotlety mielone nadziewane pieczarkami
  17. Pałki z kurczaka w marynacie barbecue
  18. Smażone kieszonki ze schabu z żółtym serem i żurawiną
  19. Pieczona karkówka w sosie słodko-kwaśnym z pieczarkami

Dodatki skrobiowe:

  1. Ziemniaki z wody z koperkiem
  2. Puree ziemniaczane
  3. Ziemniaki opiekane z ziołami
  4. Kluski śląskie
  5. Kopytka
  6. Kluski francuskie
  7. Pyzy ziemniaczane
  8. Przecieraki
  9. Ryż długoziarnisty
  10. Ryż jaśminowy z curry
  11. Kasza gryczana z czosnkiem i majerankiem
  12. Kasza jęczmienna z pieczarkami i tymiankiem
  13. Kluski na parze

Dodatki warzywne:

  1. Surówka z marchewki i jabłka
  2. Surówka z kiszonej kapusty
  3. Surówka z białej kapusty
  4. Surówka z czerwonej kapusty
  5. Surówka z pora z jabłkiem
  6. Surówka z selera z rodzynkami
  7. Coleslaw
  8. Surówka z buraczków
  9. Pomidory z cebulką
  10. Mizeria
  11. Kapusta zasmażana z boczkiem
  12. Marchewka z groszkiem
  13. Bukiet warzyw gotowanych na parze
  14. Buraczki na ciepło
  15. Mini marchewka duszona z kolendrą i pomarańczą
  16. Kalafior z bułką tartą na maśle
  17. Zielony groszek duszony na maśle z szalotką
  18. Młoda kapusta duszona z pomidorami i koperkiem (czerwiec-lipiec)
  19. Ogórki kiszone lub małosolne
  20. Sałatka szwedzka z ogórków konserwowych

Przekąski:

  1. Sałatka grecka
  2. Sałata Cezara
  3. Salatka z kalafiora z jabłkiem i kaparami
  4. Sałatka z brokułów z sosem czosnkowym, fetą i płatkami migdałów
  5. Sałatka Caprese
  6. Sałatka z marynowanego selera z ananasem, żółtym serem i szynką
  7. Sałatka z wędzonym kurczakiem i rodzynkami
  8. Sałatka ryżowa z tuńczykiem
  9. Sałatka ziemniaczana z boczkiem i ogórkiem kiszonym
  10. Tradycyjna sałatka jarzynowa
  11. Sałata z łososiem, kaparami i sosem jogurtowo-koperkowym
  12. Sałata z wątróbką drobiową, malinami i parmezanem
  13. Sałatka śledziowa z burakami, orzechami i jabłkiem
  14. Orientalna sałatka z makaronu ryżowego z warzywami i kurczakiem
  15. Kolorowa sałatka z brokułów i pomidorów z jajkiem, groszkiem i sosem majonezowo-czosnkowym
  16. Sałatka pieczarkowa z jajkiem i ogórkiem konserwowym
  17. Kolorowe jajka faszerowane (z pieczarkami, tuńczykiem, szynką)
  18. Carpaccio z buraka z kozim serem, orzechami i sosem miodowo-musztardowym
  19. Śledź pod pierzynką
  20. Śledź w oleju z cebulką
  21. Śledź w śmietanie z jabłkiem
  22. Tatar ze śledzia z marynowanym ogórkiem, grzybkami i cebulą
  23. Ryba po grecku
  24. Deska domowych pasztetów (tradycyjny z czterech mięs, z kaczki z suszoną śliwką, z dzika z zielonym pieprzem), podanych z żurawiną i chrzanem
  25. Deska pieczonych mięs z ćwikłą z chrzanem
  26. Deska serów z winogronami, krakersami, orzechami i żurawiną
  27. Poledwiczka wieprzowa z dipem jogurtowym z kolorowym pieprzem
  28. Schab po warszawsku
  29. Zimne nóżki
  30. Szparagi z szynką w galarecie
  31. Tymbaliki z kurczaka
  32. Ozorki wieprzowe z musem chrzanowym w galarecie
  33. Wytrawne kruche babeczki z kolorowymi pastami (łososiowa, z zielonego groszku i twarogowa ze szczypiorkiem)

Danie nocne :

  1. Bigos na czerwonym winie z grzybami i śliwką
  2. Chili con carne
  3. Pieczone skrzydełka w ostrej marynacie
  4. Potrawka z indyka w sosie śmietanowym z koperkiem
  5. Pierogi w trzech smakach
  6. Boeuf Strogonow
  7. Żur z kiełbasą i jajkiem
  8. Pikantna zupa gulaszowa
  9. Barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem

Dodatkowo (cena do uzgodnienia):

  1. 3 rodzaje domowej lemoniady w słojach (cytrynowa z miętą, arbuzowo-truskawkowa, limonkowo-bazyliowa)
  2. Wiejski stół (wiejskie wędliny i kiełbasy, domowy smalec, marynaty, sosy, chleby)
  3. Deska wędzonych ryb (pstrąg, węgorz, jesiotr, sielawa, dorsz, szczupak, leszcz, sieja, sum, łosoś – dokładny skład zależny od dostępności), podany na stole wiejskim
  4. Krojone owoce
  5. Stół śródziemnomorski (włoskie i hiszpańskie wędliny i sery, trzy rodzaje oliwek, suszone pomidory, jabłuszka kaparów, focaccia, grissini, oliwy aromatyzowane ziołami, domowe pesto)
  6. Pokrowce na krzesła
  7. Kwiaty i inne ozdoby stołów i sali

W galerii znajduje się wybór zdjęć z naszymi daniami