Oferta zawiera jedną zupę, trzy dania główne, jedno danie nocne, siedem przystawek do wyboru, jeden deser serwowany, dodatki typu ogórki, pomidory, pikle itp. , napoje cola, fanta, sprite, oranżada, woda itp., „słodki stół” – ciasta, desery, słodycze, bufet herbaciano-kawowy, chlebek powitalny, apartament dla nowożeńców.
Zupy mięsne/ rybne:
- Rosół z pięciu mięs z makaronem i marchewką
- Flaki po warszawsku
- Zupa ogórkowa na cielęcinie
- Ukraińska Solianka
- Zupa gulaszowa
- Żurek na wędzonce
- Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym
- Krem z białych warzyw z chipsem z boczku
- Zupa chrzanowa z klopsikami z białej kiełbasy
- Grochówka
- Krem ze szparagów na bulionie drobiowym (połowa maja- połowa lipca) z grzankami
- Barszcz ukraiński
- Zupa brokułowa z kurczakiem
Zupy wegetariańskie:
- Krem z zielonego groszku z grzankami
- „Flaczki” z boczniaków
- Krem z pomidorów z mozzarellą i pesto
- Krem z dyni z imbirem i jabłkiem
- Zupa z leśnych grzybów
- Krem z kalafiora z serem pleśniowym i słonecznikiem
- Krem z brokułów i szpinaku z ricottą
- Krem z pieczarek z chipsami z jarmużu
- Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem
- Chłodnik litewski z botwiny
Dania główne:
Mięsa:
- Grillowana pierś z kurczaka z pomidorem, pesto i mozzarellą
- Udo z kaczki w sosie wiśniowym
- Pulpety w sosie koperkowym
- Pieczona karkowka w ziołach szpikowana czosnkiem
- Schab faszerowany śliwkami
- Schab faszerowany leśnymi grzybami
- Golonka pieczona w piwie z warzywami
- Szaszłyk mięsny z warzywami
- Pieczeń z indyka z morelami
- Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
- Poledwiczka wieprzowa w sosie z zielonym pieprzem
- Kotlet schabowy
- Pieczona roladka z kurczaka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
- Kotlet de volaille
- Grillowana karkowka z masłem ziołowo-czosnkowym
- Kotlety mielone nadziewane pieczarkami
- Pałki z kurczaka w marynacie barbecue
- Smażone kieszonki ze schabu z żółtym serem i żurawiną
- Pieczona karkówka w sosie słodko-kwaśnym z pieczarkami
Dodatki skrobiowe:
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Puree ziemniaczane
- Ziemniaki opiekane z ziołami
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Kluski francuskie
- Pyzy ziemniaczane
- Przecieraki
- Ryż długoziarnisty
- Ryż jaśminowy z curry
- Kasza gryczana z czosnkiem i majerankiem
- Kasza jęczmienna z pieczarkami i tymiankiem
- Kluski na parze
Dodatki warzywne:
- Surówka z marchewki i jabłka
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z czerwonej kapusty
- Surówka z pora z jabłkiem
- Surówka z selera z rodzynkami
- Coleslaw
- Surówka z buraczków
- Pomidory z cebulką
- Mizeria
- Kapusta zasmażana z boczkiem
- Marchewka z groszkiem
- Bukiet warzyw gotowanych na parze
- Buraczki na ciepło
- Mini marchewka duszona z kolendrą i pomarańczą
- Kalafior z bułką tartą na maśle
- Zielony groszek duszony na maśle z szalotką
- Młoda kapusta duszona z pomidorami i koperkiem (czerwiec-lipiec)
- Ogórki kiszone lub małosolne
- Sałatka szwedzka z ogórków konserwowych
Przekąski:
- Sałatka grecka
- Sałata Cezara
- Salatka z kalafiora z jabłkiem i kaparami
- Sałatka z brokułów z sosem czosnkowym, fetą i płatkami migdałów
- Sałatka Caprese
- Sałatka z marynowanego selera z ananasem, żółtym serem i szynką
- Sałatka z wędzonym kurczakiem i rodzynkami
- Sałatka ryżowa z tuńczykiem
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem i ogórkiem kiszonym
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałata z łososiem, kaparami i sosem jogurtowo-koperkowym
- Sałata z wątróbką drobiową, malinami i parmezanem
- Sałatka śledziowa z burakami, orzechami i jabłkiem
- Orientalna sałatka z makaronu ryżowego z warzywami i kurczakiem
- Kolorowa sałatka z brokułów i pomidorów z jajkiem, groszkiem i sosem majonezowo-czosnkowym
- Sałatka pieczarkowa z jajkiem i ogórkiem konserwowym
- Kolorowe jajka faszerowane (z pieczarkami, tuńczykiem, szynką)
- Carpaccio z buraka z kozim serem, orzechami i sosem miodowo-musztardowym
- Śledź pod pierzynką
- Śledź w oleju z cebulką
- Śledź w śmietanie z jabłkiem
- Tatar ze śledzia z marynowanym ogórkiem, grzybkami i cebulą
- Ryba po grecku
- Deska domowych pasztetów (tradycyjny z czterech mięs, z kaczki z suszoną śliwką, z dzika z zielonym pieprzem), podanych z żurawiną i chrzanem
- Deska pieczonych mięs z ćwikłą z chrzanem
- Deska serów z winogronami, krakersami, orzechami i żurawiną
- Poledwiczka wieprzowa z dipem jogurtowym z kolorowym pieprzem
- Schab po warszawsku
- Zimne nóżki
- Szparagi z szynką w galarecie
- Tymbaliki z kurczaka
- Ozorki wieprzowe z musem chrzanowym w galarecie
- Wytrawne kruche babeczki z kolorowymi pastami (łososiowa, z zielonego groszku i twarogowa ze szczypiorkiem)
Danie nocne :
- Bigos na czerwonym winie z grzybami i śliwką
- Chili con carne
- Pieczone skrzydełka w ostrej marynacie
- Potrawka z indyka w sosie śmietanowym z koperkiem
- Pierogi w trzech smakach
- Boeuf Strogonow
- Żur z kiełbasą i jajkiem
- Pikantna zupa gulaszowa
- Barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem
Dodatkowo (cena do uzgodnienia):
- 3 rodzaje domowej lemoniady w słojach (cytrynowa z miętą, arbuzowo-truskawkowa, limonkowo-bazyliowa)
- Wiejski stół (wiejskie wędliny i kiełbasy, domowy smalec, marynaty, sosy, chleby)
- Deska wędzonych ryb (pstrąg, węgorz, jesiotr, sielawa, dorsz, szczupak, leszcz, sieja, sum, łosoś – dokładny skład zależny od dostępności), podany na stole wiejskim
- Krojone owoce
- Stół śródziemnomorski (włoskie i hiszpańskie wędliny i sery, trzy rodzaje oliwek, suszone pomidory, jabłuszka kaparów, focaccia, grissini, oliwy aromatyzowane ziołami, domowe pesto)
- Pokrowce na krzesła
- Kwiaty i inne ozdoby stołów i sali